Portraits From The City I Live In (Pınar Pazarı)


"PINAR PAZARI"NDA TANDIR YENİR

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 800 yıldır kurulan tarihi Pınar Pazarı yüzlerce yıllık bir geleneği sürdürüyor…

Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanısıra; kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor… Hemen orada kesilen koyun ve keçi etleri tandırlarda ve ızgaralarda pişirilerek, açık havada müşterilerine sunuluyor… Bizde dayanamadık tandırımızı yedik.

1 kilo tandır 50 tl…Tezgah üstünde terazi var ama, ustamız göz kararı kesip veriyor 1 kilo tandırı… Bizim göze göre 1 kilo değilmiş gibi… Neyse artık, esas sıkıntı bu değil tabiki : Çatal-bıçak-servis falan yok…. Sıcak eti elle koparıp yemeye çalışıyoruz…Tandır eti o kadar yağlıki, eti arayıp-bulmak gerekiyor… Heryerimiz bir güzel yağ oluyor, buram-buram et kokuyoruz… Doyduk mu ? Hayır… 3 yetişkin ( 4.yetişkin hiç yemedi zaten ) + 1 çocuk = 1 kilo ( olduğu söylenen)  tandır hem doyurucu, hem de pek lezzetli değildi…

Neyse canım; zaten amacımız 800 yıllık tarihi Pınar Pazarı‘nda bulunmaktı…

HOW TO GET THERE

Thanks for following me

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s